چهارشنبه 26 اسفند 1394
نویسنده: rahnama
کنترل دیابت با کمک سرنگهای بدون درد
دانش > دانش - همشهری آنلاین:
دانشمندان برای چندین دهه در تلاش بودهاند تا مبتلایان به دیابت را از شر تزریق روزمره انسولین برهانند، اکنون این راه حل بدون درد را کشف کردهاند.
براساس گزارش ساینس الرت، یكی از راهحلهایی كه برای رفع این مشكل همواره مطرح بودهاست، یافتن راهی برای پیوند زدن سلولهای سالم بتا، سلولهای تولید كننده انسولین كه در نتیجه ابتلا به دیابت از كار میافتند، به بدن بیماران بودهاست، روندی كه به شدت دشوار بوده و خطر بازپسزدگی بدن را به دنبال دارد.
دیابت
اكنون محققان دانشگاه كارولینای شمالی راهحلی سادهتر را یافتهاند، آنها برچسبی تركیبی ابداع كردهاند كه پوشیدهاز سلولهای طبیعی بتا است، این برچسبها را میتوان بدون احساس درد به بدن بیمار وصل كرد تا در زمان مورد نیاز انسولین ترشح كرده و قند خون بدن فرد را بدون نیاز به تزریق و كنترل مداوم، تثبیت كند.
این برچسب هنوز روی انسان مورد آزمایش قرار نگرفتهاست، اما به خوبی توانسته میزان قند خون را دستكم برای 10 ساعت در موشها تنظیم نگهدارد. این برچسب نسخهای ارتقا یافته از برچسب هوشمند انسولینی است كه سال گذشته توسط همین گروه از دانشمندان معرفی شد. تفاوت آنها در پوشش سلولی است كه برچسب به همراه دارد. در نسخه قدیمی از انسولین تركیبی استفاده شدهبود و در نسخه جدید، سلولهای طبیعی بتا سطح برچسب را پوشش دادهاند، و این به آن معنی است كه برچسب جدید میتواند با ایمنی بیشتری سطح قند خون بیمار را تنظیم نگهدارد بدون اینكه خطر بالارفتن یا پایین آمدن بیش از اندازه قند خون بیمار وجود داشتهباشد.
همچنین از آنجایی كه سلولهای بتا در خارج از بدن فرد و روی برچسبها قرار دارند، خطر پسزدگی سلولها نیز بیمار را تهدید نخواهدكرد. سلولهای بتا معمولا در لوزالمعده یافت میشوند، و در آنجا به منظور تثبیت قند خون انسان، انسولین ترشح میكنند. در افراد مبتلا به دیابت، این سلولها آسیب میبینند یا توانایی تولید انسولین كافی را از دست میدهند از این رو دیابتیها مجبور میشوند به صورت منظم به خود انسولین تزریق كنند.
برچسب جدید دارای ریزسوزنهایی متصل به سلولهای زنده بتا است، سوزنهایی به كوچكی مژه انسان كه هیچ دردی در بدن ایجاد نمیكنند. این ریزسوزنها وارد دیواره مویرگی میشوند و میان جریان خون بیمار و سلولهای بتا ارتباط برقرار میسازند. این برچسبها حاوی ردیابی به نام تشدیدكننده سیگنال گلوكز است كه نسبت به افزایش قند خون بدن واكنش نشان میدهد و بلافاصله برای سلولهای بتا پیغام ترشح انسولین میفرستد.
این برچسبها درحال حاضر روی موشهای مبتلا به دیابت نوع اول مورد آزمایش قرار گرفتهاند و توانایی خود را در تنظیم قند خون بالا نشان دادهاند.
technological globe the whole thing is presented on net?